Genvejsmenu:
S - Indhold
1 - Forside
2 - Nyheder
3 - Oversigt
4 - Søg

Offentlige myndigheders brug af personnummer

Hvornår må det offentlige registrere og bruge dit personnummer?

Offentlige myndigheder må registrere og bruge dit personnummer som journalnummer eller for entydigt at kunne identificere dig.

Du skal være opmærksom på, at det kan være i orden, at en offentlig myndighed overlader dit personnummer til en privat virksomhed, hvis der er aftale om, at den private virksomhed bruger personnummeret på myndighedens vegne.

Persondataloven stiller krav til datasikkerheden for myndighederne. Der gælder både krav om beskyttelse internt i myndigheden, og når den kommunikerer med andre. Du kan læse om krav til sikkerheden, når myndigheder sender personnumre via nettet: http://www.datatilsynet.dk/offentlig/sikkerhed/transmission-over-internettet/

Offentlige myndigheder skal i øvrigt overholde reglerne i CPR-loven. F.eks. må personnumre ikke påføres fuldt læseligt uden på breve, i rudekuverter eller ved andre forsendelser. I så fald skal personnummeret sløres. Derimod kan personnummeret angives fuldt læseligt på giroindbetalingskort, hvis det sendes i en lukket kuvert.

CPR-kontoret

Spørgsmål om CPR-registeret og CPR-loven skal rettes til CPR-kontoret http://www.cpr.dk/cpr/