Genvejsmenu:
3 - Oversigt
4 - Søg

Fortrolige personoplysninger i e-mails

Offentlige myndigheder må ikke sende dig svar på almindelig e-mail, når den indeholder fortrolige oplysninger, fordi almindelig e-mail ikke er sikker.

Som et åbent postkort

Når man sender en almindelig e-mail, svarer det til, at man sender et åbent postkort.

Ved brug af almindelig e-mail er der derfor generelt en risiko for, at oplysningerne undervejs læses eller ændres af uvedkommende.

Derudover er der en risiko for, at parterne i kommunikationen ikke er dem, de udgiver sig for.

Som en lukket kuvert

Når man sender en e-mail krypteret, svarer det til, at e-mailen ligger i en lukket kuvert.

Det betyder, at ingen andre har mulighed for at læse indholdet.

E-mailen er også sikret den rigtige afsender og modtager.

Offentlige myndigheder skal derfor bruge krypteret e-mail, når de kommunikerer med dig og i den forbindelse sender fortrolige oplysninger.

Datatilsynet anbefaler, at du selv benytter krypteret e-mail, når du sender fortrolige oplysninger til en offentlig myndighed.

Det kan du gøre ved at bruge en digital signatur.