Låge nr. 9

Usikker transmission

Anmeldelser af sikkerhedsbrud med usikker transmission (første halvår 2021)

I første halvår af 2021 modtog Datatilsynet 192 anmeldelser på sikkerhedsbrud, der blev registreret med hændelsestypen ’Usikker transmission’.

Hændelsestypen samler anmeldelser, hvor personoplysninger er transmitteret via et netværk, hvor transmissionen ikke er sikker.

Generelt er både e-mail, SMS, chat på sociale medier – og alle øvrige transmissionsformer, der foretages via netværk, den dataansvarlige ikke har kontrol over – afarter af den samme problemstilling: Uanset hvilken transmissionsform der benyttes, er der tale om situationer, hvor det potentielt er muligt for en uvedkommende at monitorere, opsnappe, læse, kopiere, eller forvanske de transmitterede oplysninger.

Både offentlige myndigheder og private virksomheder og organisationer skal foretage en vurdering af den risiko, der er forbundet med at transmittere fortrolige og følsomme personoplysninger med e-mail via internettet og derpå gennemføre passende tekniske og organisatoriske foranstaltninger for at imødegå den identificerede risiko.

Men hvornår er en transmission sikker, og hvem har ansvaret? 

Læs mere om sikker transmission af personoplysninger her

Dato: 09-12-2021