Genvejsmenu:
S - Indhold
1 - Forside
2 - Nyheder
3 - Oversigt
4 - Søg

Om Erhverv

Punktet Erhverv er for private forskere og erhvervsdrivende, der som private dataansvarlige registerer oplysninger om personer - f.eks. personale, ansøgere, deltagere, klienter, kunder m.v.

I menuen til venstre finder du information om private dataansvarliges håndtering af personoplysninger i en lang række situationer.

Generel information for alle

Der er en kort gennemgang af persondatalovens regler specielt rettet mod private dataansvarlige.

Der er desuden information om, hvilke pligter man har som dataansvarlig i forhold til de personer, man registrerer oplysninger om.

Du kan også finde generel information om sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse med elektronisk behandling af personoplysninger, samt private dataansvarliges behandling af personoplysninger i forbindelse med tv-overvågning.

Anmeldelse

Ønsker du at anmelde en behandling af persoplysninger til Datatilsynet, kan du læse mere i venstremenuen under det punkt, som din virksomhed passer ind under - det kan f.eks. være alternative behandlere, kontaktbureau m.v.

Læs mere om anmeldelsesordningen under punktet Anmeldelse og tilladelse.

Information målrettet til specifikke dataansvarlige

Mere specifikt kan du læse om, hvordan du som privat forsker eller alternativ behandler skal forholde dig i forhold til persondataloven.

Du kan også finde information om persondataloven, hvis du påtænker at starte et kreditoplysningsbureau, et kontaktbureau eller en stillingsbesættende virksomhed.

Du finder også information om persondataloven, hvis du ønsker at føre en spærreliste eller et advarselsregister.