Nordiske datatilsyn aftaler styrket samarbejde

Dato: 09-05-2018

På et netop afholdt møde i København den 7.-8. maj 2018 mellem de nordiske datatilsyn fra Norge, Sverige, Island, Finland, Åland og Danmark besluttede tilsynene at intensivere vores mangeårige samarbejde yderligere.

På mødet vedtog man bl.a. en "københavner-erklæring" med en række konkrete aftaler. Det drejer sig bl.a. om et fælles tilsynsinitiativ i forhold til,  om offentlige myndigheder har udpeget en databeskyttelsesrådgiver (DPO). Vi vil også samarbejde om at stille vejledninger og redskaber til rådighed for hinanden, udbrede skabeloner for databehandleraftaler og arbejde for en fælles tilgang til vores håndtering af anmeldelser om sikkerhedsbrud.

"Ofte har man nogle fine snakke, når man mødes til et møde som dette, men det har fra starten været et mål at drøftelserne i år ikke alene skulle blive ved de gode intentioner. Derfor har en fælles københavner-erklæring været et af målene med mødet, og den har været styrende for vores dialog mellem de nordiske datatilsyn," fortæller Cristina Angela Gulisano, som er direktør for Datatilsynet i Danmark.

Læs københavner-erklæringen her.