Nye vilkår for kreditoplysningsbureauer

Dato: 08-10-2019

Datatilsynet har fastsat nye vilkår for kreditoplysningsbureauer. Samtidig offentliggøres nye vejledninger om kreditoplysning.

Datatilsynet har i forlængelse af overgangen til databeskyttelsesforordningen og databeskyttelsesloven opdateret vilkårene for behandling af oplysninger til bedømmelse af økonomisk soliditet og kreditværdighed med henblik på videregivelse (kreditoplysningsbureau)

Du finder de nye vilkår her.

Datatilsynet har tillige udarbejdet en vejledning, som nærmere beskriver, hvornår der er tale om kreditoplysningsbureauvirksomhed, og hvordan ansøgningsprocessen foregår, ligesom vejledningen indeholder en gennemgang af de vilkår, som tilsynet som udgangspunkt stiller i forbindelse med en tilladelse til at drive kreditoplysningsbureauvirksomhed.

Du finder Datatilsynets vejledning om kreditoplysningsbureauer her.

Herudover har Datatilsynet udarbejdet en vejledning, som nærmere gennemgår reglerne for videregivelse af oplysninger om gæld til det offentlige til kreditoplysningsbureauer.

Du finder Datatilsynets vejledning om videregivelse til kreditoplysningsbureauer af oplysninger om gæld til det offentlige her