Datatilsynet advarer mod falske tilsynsbesøg

Dato: 12-06-2018

En ørelæge har haft tilsynsbesøg af to mænd, som udgav sig for at være fra Datatilsynet.

Datatilsynet er i dag blevet kontaktet af en øre-næse-hals-lægeklinik, som har haft et mistænkeligt besøg af to mænd, der iført tøj fra et sikkerhedsfirma udgav sig for at være på tilsynsbesøg for Datatilsynet.

De to mænd ankom til klinikken og sagde, at de var fra Datatilsynet og skulle gennemføre et tilsyn i klinikken. Herefter blev de lukket ind og gik bl.a. rundt på gangene - men de skulle dog ikke have fået adgang til nogen personoplysninger e.l. Mændene var iført tøj fra et privat sikkerhedsfirma, der over for øre-næse-hals-lægen afviser at kende noget til de to mænd.

Sådan foregår et rigtigt tilsyn

"Det tyder på, at nogen udnytter det momentum, der er med de nye regler for databeskyttelse, til at skaffe sig ulovlig adgang til virksomheder ved at udgive sig for at repræsentere Datatilsynet. Jeg håber, at vi med denne advarsel kan undgå, at det gentager sig," siger Datatilsynets tilsynschef Jesper Husmer Vang, og fortsætter:

"Når vi kommer på tilsynsbesøg, har vi i almindelige sager meldt vores ankomst i forvejen. Vi foreviser billedlegitimation fra Datatilsynet og er i øvrigt klædt i civil. Hvis man alligevel skulle være i tvivl, om et tilsynsbesøg er et forsøg på snyderi, er man velkommen til at ringe til os og dobbelttjekke."

Vil du vide mere?

Her kan du læse mere om, hvordan et tilsynsbesøg foregår.