Millioner af Facebook-profiler kompromitteret

Dato: 03-10-2018

Et sikkerhedshul har efter alt at dømme kompromitteret 50 mio. profiler på Facebook. Datatilsynet følger sagen og bakker op om de irske myndigheders arbejde med efterforskningen.

Som det har været fremme i mange medier i den seneste uge, har et sikkerhedshul hos Facebook tilsyneladende givet uautoriseret til 50 mio. Facebook-profiler verden over.

"Vi i Datatilsynet følger naturligvis situationen tæt og arbejder sammen med de andre europæiske tilsynsmyndigheder om sagen," fortæller Datatilsynets direktør Cristina Angela Gulisano og fortsætter:

"Det er vores kollegaer i Irland, som er den ledende tilsynsmyndighed på sagen, fordi Facebook har sit europæiske hovedkontor her. Det betyder, at det er det irske datatilsyn, der har stafetten og på vegne af hele EU undersøger sikkerhedsbruddet og dets konsekvenser - og når sagen er klarlagt, og vi nærmere os en eventuel sanktion, bliver vi andre myndigheder naturligvis inddraget."

Med reglerne, der kom med databeskyttelsesforordningen 25. maj i år, omfatter sanktionsmulighederne blandt andet bøder op til 4 % af en virksomheds globale omsætning.