Det Europæiske Databeskyttelsesråds årsberetning for 2018 er offentliggjort

Dato: 16-07-2019

Nu kan du læse om Det Europæiske Databeskyttelsesråds arbejde i de første syv måneder efter databeskyttelsesforordningen har fundet anvendelse.

I forbindelse med at databeskyttelsesforordningen (også kendt som GDPR) fandt anvendelse d. 25. maj 2018, blev Det Europæiske Databeskyttelsesråd (Databeskyttelsesrådet) nedsat. Databeskyttelsesrådets rolle er at sikre en ensartet håndhævelse af forordningen i hele EØS.

I årsberetningen kan du læse om Databeskyttelsesrådets arbejde i de første syv måneder efter forordningen har fundet anvendelse. Nogle fremtrædende pointer er bl.a., at Databeskyttelsesrådet har været særligt optaget af at sikre, at alle kommende vejledninger både muliggør databehandling, der er i overensstemmelse med forordningen og samtidig sikrer stærkere rettigheder for enkeltpersoner. For at opnå det har gennemsigtighed og engagement med interessenter være nøgleord i rådets arbejde. Et andet fokusområde har været at understøtte og styrke samarbejdet mellem de europæiske landes tilsynsmyndigheder.

Læs Det Europæiske Databeskyttelsesråds årsberetning for 2018 her.