Ny podcast fra Datatilsynet

Dato: 27-09-2019

Datatilsynet lancerer nu en podcast, der skal hjælpe mindre virksomheder til at få et overblik over reglerne i databeskyttelsesforordningen (GDPR).

I dag lancerer Datatilsynet de to første episoder af en ny podcast, der handler om databeskyttelse og de regler, man skal efterleve, når man behandler personoplysninger.

Podcasten består af 15 episoder, og i hvert afsnit indtager forskellige medarbejdere fra Datatilsynet rollen som vært og fortæller om et emne, der er særligt relevant for små og mellemstore virksomheder. Vi taler blandt andet om, hvad personoplysninger egentlig er, hvordan man må behandle dem, hvornår et samtykke er gyldigt, og hvad man skal tænke over, hvis man gerne vil bruge cloudløsninger.

Hvorfor en podcast?

"Vi har allerede masser af vejledninger og hjælpetekster på vores hjemmeside, men podcasten er tænkt som en hjælp til dem, der får mere ud af at få en god mundtlig forklaring, som man fx kan høre, når man sidder i toget. Sidste år arbejdede vi sammen med e-mærket om en podcast om GDPR, og den viste sig at være en hjælp for mange, der gerne ville blive klogere på vores regler - det er derfor, vi nu går et spadestyk dybere med denne nye podcast," fortæller Datatilsynets direktør Cristina Angela Gulisano.

Podcasten fra e-mærket vandt også en pris - blandt andet for den gode formidling af et svært emne.

"Denne gang har vi også forsøgt at holde det i et ikke alt for juridisk sprog, selv om nogle af emnerne er komplicerede," siger Cristina Angela Gulisano.

Podcasten er således ikke tænkt som en udtømmende forklaring af reglerne, men snarere en indflyvning til de enkelte emner. Datatilsynet anbefaler, at lytterne læser videre i vejledningerne om de aspekter af reglerne, der er særligt relevante for den enkelte virksomhed.

Mere information

Podcasten er tilgængelig i iTunes og på SoundCloud, hvor de 15 episoder løbende bliver offentliggjort i den kommende tid.

Find de første episoder og links til de forskellige platforme her