Datatilsynet og Rejsekort i dialog om app

Dato: 15-04-2024

I sidste uge blev der lanceret en ny Rejsekort-app, som registrerer brugerens lokationsdata til at kortlægge rejsen. Appen kan også hjælpe brugeren med at huske at tjekke ud, når man forlader den offentlige transport. Datatilsynet talte i den forbindelse med pressen om, hvad der skal til for, at en sådan app kan leve op til databeskyttelsesreglerne.

I dag har Datatilsynet og Rejsekort & Rejseplanen A/S afholdt et møde om appen, hvor Rejsekort overordnet har fortalt om appens funktionalitet m.v., og hvor Datatilsynet har peget på nogle forhold, som tilsynet har opfordret Rejsekort til at overveje på et tidligt tidspunkt, inden der bliver lukket op for flere brugere af appen.

Datatilsynet har – som sådan – ikke indledt en undersøgelse af Rejsekort-appen, og tilsynet har derfor heller ikke truffet en afgørelse eller på anden måde konkluderet noget i forhold til, om appen lever op til reglerne i GDPR.

Datatilsynet har peget på nogle overordnede it-tekniske og databeskyttelsesretlige forhold, som med fordel kan overvejes, inden appen bliver åbnet for et større antal brugere, herunder spørgsmål om databeskyttelse i design, behandlingsgrundlag, dataminimering og hvordan man forklarer de juridiske forhold på en forståelig og korrekt måde til brugerne.