Skabelon: Manuel registrering af gæster med henblik på smitteopsporing

Publiceret 15-09-2020
Nyhed

Datatilsynet har udarbejdet en skabelon, som restauranter og caféer o.l. kan tage udgangspunkt i, hvis de vil tilbyde deres gæster at registrere deres kontaktoplysninger med henblik på smitteopsporing.

Sundhedsmyndighederne opfordrer restauranter og caféer o.l. til at foretage en frivillig registrering af deres gæsters kontaktoplysninger med henblik på smitteopsporing.

I sidste uge offentliggjorde Datatilsynet seks gode råd om, hvordan registreringerne kan og bør tilrettelægges, og nu har Datatilsynet udarbejdet en skabelon, som restauranter og caféer o.l. kan printe og bruge til registreringen.

Sedlen beskriver, hvorfor oplysningerne indsamles, og hvad de bruges til. Datatilsynet har været i kontakt med sundhedsmyndighederne for at få afklaret, hvor længe det er nødvendigt at opbevare sedlerne med henblik på smitteopsporing, men dette er endnu ikke afklaret. Skabelonen bliver opdateret, når sundhedsmyndighederne har svaret Datatilsynet. Når oplysningerne ikke længere er nødvendige, skal sedlerne ikke længere opbevares.

Skabelonen er i Word-format, så restauranterne selv kan indsætte eget navn og kontaktinformationer. 

Det er vigtigt at understrege, at skabelonen kun er udarbejdet til at blive brugt til manuel registrering af gæster med henblik på smitteopsporing.

Kontaktinformation til brug for smitteopsporing.docx