Datadysten vinder internationale priser

Dato: 28-10-2022

På Global Privacy Assembly i Istanbul har Datatilsynet vundet to priser for spillet Datadysten, som er rettet mod børn og handler om rettigheder og pligter i GDPR.

Torsdag aften modtog Datatilsynets udsendte repræsentanter på Global Privacy Assembly (GPA) i Istanbul priserne "Education and public awareness" og "People's choice" for Datadysten, som er et spil, der er lavet særligt til børn og unge.

Prisen er givet på baggrund af en afstemning blandt GPA-deltagere fra hele verden. Datadysten var nomineret i kategorierne "People's choice" og ”Education and public awareness” og vandt således begge.

"Vi er rigtig stolte og glade over at have fået priserne. Børn har krav på særlig beskyttelse efter GDPR, og derfor er vi glade for, at vores arbejde med netop børn bliver anerkendt også her," fortæller Maria Calundan, som er specialkonsulent i Datatilsynet, og som har været en af de centrale kræfter bag udviklingen af spillet Datadysten.

På baggrund af de nye priser vil Datadysten nu også blive oversat til engelsk.

Fakta

Hvad er Datadysten?

Datadysten er et spil, der indgår i en undervisningspakke, som er målrettet 10-12 årige børn på mellemtrinnet (4.-6. klasse).

Spillet er udviklet i samarbejde med lærere og elever og er gratis tilgængelig for alle på datadysten.dk.